DBMandrake
Posts: 298
Joined: Mon Mar 20, 2017 4:57 am
Location: Scotland

Re: iCarsoft i909 Diagnostic Tool

Fri Oct 26, 2018 2:35 am

If you try to clear codes for "permanent" faults on any car they will return immediately. This is because the fault condition is still present and it's sometimes the only way to find out what faults are still present and what are historic or intermittent faults.
- Simon

EV: 2011 Peugeot Ion
ICE: 1997 Citroen Xantia V6

taut
Posts: 6
Joined: Fri Oct 23, 2020 7:21 am
Location: UK

Re: iCarsoft i909 Diagnostic Tool

Tue Apr 20, 2021 11:52 am

Would you be able to change the display from km to mph with i909?

taut
Posts: 6
Joined: Fri Oct 23, 2020 7:21 am
Location: UK

Re: Service, Diagnostic Troubleshooting and Repair, MUT 3

Tue Apr 20, 2021 11:56 am

[quote="kiev"]

i haven't been thru the "Display" section, but i'm guessing that may be where the km or miles units are found--i'll put it on the list of stuff to check.

Did you check this out (i know it was a while ago) or do you have a link for the painful video?

kiev
Posts: 1459
Joined: Sun May 03, 2015 7:15 am
Location: The Heart o' Dixie
Contact: Website

Re: iCarsoft i909 Diagnostic Tool

Wed Apr 21, 2021 8:02 am

i think the owner's manual has instructions on how to configure the display for km or mph. It was also posted on the forum by someone but i don't recall which thread, maybe JoeS recalls this? AFAIK, The scannr tool doesn't do this, it is done by the operator in the car.
Last edited by kiev on Wed Apr 21, 2021 2:51 pm, edited 1 time in total.
kiev = kenny's innovative electric vehicle

JoeS
Site Moderator
Posts: 3996
Joined: Thu Dec 15, 2011 5:47 am
Location: Silicon Valley, California

Re: iCarsoft i909 Diagnostic Tool

Wed Apr 21, 2021 10:53 am

In the 2012 (and newer) North American version of the i-MiEV, here's what the manual says:
It is possible to select the speedometer's display units -
1. Press the reset button to display the odometer
2. Keep the reset button pressed for two seconds or longer to change the display units from MPH to km/h or from km/h to MPH.


If I recall, this did not necessarily work on other models...

Edit: we have at least one thread for this - http://myimiev.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=4770&p=42086

tout, I see from your previous posts that you've been trying to make this change on a JDM car imported to the UK. Did you ever import it? Do let us know how it turns out.
EVs: Two '12 Wht/Blu SE Prem., '13 TeslaMS85, three 156v CorbinSparrowsLi(NMC), 24v EcoScoot(LiFePO4)
EV Conv: 156v '86 Ram PU, 144v '65 Saab96
Hybrids: 48v1kW bike
Mothballed ICE: Orig.Owner '67 Saab96V4, '88 IsuzuTrooper; '76 MBZ L206D RHD RV

Return to “General Technical Discussions”