Page 2 of 2

Re: Got the RBS and car with exclamation mark through it errors.

Posted: Thu Jul 11, 2019 12:47 pm
by NeilBlanchard
I think the problem is in the "shifter". My brother, who owned the car my Mom has, said that he had to have some corroded / intermittent contacts in the "shifter" fixed. Because, it is an electronic control - there is no mechanical linkage to the "transmission"; which is a one-speed reduction gear.

This also can prevent the car from being charged, because it doesn't "know" it is in Park.

The dealer charged my Mom about $250 to fix the issue in the "shifter". It is not the 12v battery, in our case.

Re: Got the RBS and car with exclamation mark through it errors.

Posted: Sun Jul 14, 2019 5:19 pm
by cdysthe
I have found a "workaround" until I get this looked at by the dealer. If I drive in "B" the error never appears. Wouldn't that mean it has to do with the gear shifter? Ajnyhow, that makes it possible to get he car to the dealer without having to have it towed.

Re: Got the RBS and car with exclamation mark through it errors.

Posted: Thu Jul 25, 2019 3:50 am
by Gary12345
Just to add to this issue - i've seen this before.

The "gearbox" has 2 sensors, both have to agree for the car to be happy to drive. The sensors tell the car what gear it is in, if they differ then you get these kind of issues.

First try can be to lubricate the mechanism by the gearbox, if that doesnt work then it may need repair to the linkages.

The good news is its a safety mechanism to make sure it is fully in gear.

Thanks all.