Go to advanced search

by tinoale
Sun Nov 04, 2018 3:57 am
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

BTW I can't help but notice I seemingly have an issue with CMU10, the same as the one the OP has an issue with... coincidence or ?
by tinoale
Sat Nov 03, 2018 3:51 pm
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

Hi ! I forgot to mention that in order to rule out a bad 12V battery, I have hooked up a new 12V battery in parallel to the original one. Resting voltage was nearly 13V as it is brand new and well charged. That didn't make any difference (I sure wish it did!) I'm going to need to check how to access...
by tinoale
Sat Nov 03, 2018 7:33 am
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

Update again. So after my last message in march 2018 the problem simply disappeared and I did not get a single glitch in months. Until temperature dropped again around 5°C a few weeks back. With Canion this time I noticed more than one cell was acting up. Dropping from around 4+ volts down to 3.870V...
by tinoale
Thu Mar 22, 2018 2:28 pm
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

Update, Again the issue appeared after a sub-zero °C night and a full battery. Did not have the chance to test a cold night and a partially discharged battery. Thus I can't determine if the temperature is the sole factor or if it is a combination of the cold AND a full SOC that creates the issue. Bu...
by tinoale
Thu Mar 15, 2018 4:07 pm
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

Tinoale, glad the problem has gone away (at least, for the time being). Very disconcerting about the dramatic loss in range - especially with the heater OFF. More confusing is the slow drop on the evening return trip. And, they average out to normal for the round trip? From my perspective, your vid...
by tinoale
Mon Mar 12, 2018 9:26 am
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

Hi, My issue has repeated during several days and I noticed this : - in the morning, my home > work trip was using as much as 10 bars of the battery gauge, which was grossly too much considering the distance. Car was cold and battery was full at the start. - on the evening, my return trip would use ...
by tinoale
Sun Feb 25, 2018 1:40 pm
Forum: Batteries and Battery Management
Topic: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems
Replies: 27
Views: 4391

Re: not charging my iON, cell or CMU or BMU problems

Hi all, I think that I may have the same issue. My wife took the car (fully charged) for a 35km ride, no heater, arrived with one bar below 50%. She was surprised by such a poor performance but found the car with 2 more bars when she took it back home few hours later. On the next day, when she told ...
by tinoale
Sun Dec 04, 2016 3:21 pm
Forum: Instruments - Radio/USB/Nav - CAN - Climate Controls - Remote
Topic: EvBatMon
Replies: 70
Views: 14612

Re: EvBatMon

Hi,

Anyone has had any success in getting the data upload to the website to work without having to manually edit the text file ?

Still not working for me, on 2 separate devices that run CaniOn without issues.

Disappointed in the support I'm getting (no actual advancement thus far).
by tinoale
Sun Aug 07, 2016 10:43 am
Forum: Instruments - Radio/USB/Nav - CAN - Climate Controls - Remote
Topic: EvBatMon
Replies: 70
Views: 14612

Re: EvBatMon

Ok, more tries, I confirm I can't get the motor page to work.

I got the log file. To which email should I send it ?

BTW I'm using an ODBLink MX Wifi, not an eBay ODB.
by tinoale
Tue Jul 26, 2016 12:09 pm
Forum: Instruments - Radio/USB/Nav - CAN - Climate Controls - Remote
Topic: EvBatMon
Replies: 70
Views: 14612

Re: EvBatMon

Ok, I did manually input the data into the txt file, and uploaded it, success ! True there are not many contributions so far but my data point is right on top of the averaged all vehicle graph, that is somehow reassuring. I've tried today using the app during a drive and I can't get it to work. No d...

Go to advanced search